Så jobbar vi

Tack för att du väljer Västerhejde Bilskador för reparation av ditt fordon!

Detta händer när du lämnar in din bil till oss för skadereparation.

Vi kontrollerar skadan och gör en kostnadskalkyl som sänds till ditt försäkringsbolag. Efter godkännande från försäkringsbolaget erhåller vi en specifikation över beslutade åtgärder och arbetet påbörjas. Observera! Det är du som kund som beordrar påbörjad reparation.

Grundarbete och demontering

Vid större skador monterar vi bilen i riktbänk för mätning och riktning av karossen. Därefter påbörjas demontering och reparation av skadade delar och byte av nya och begagnade detaljer i vår skadeverkstad.

Specialarbeten

Med hänsyn till miljön försöker vi så långt det är möjligt att reparera skador på plastdetaljer. Dessa arbeten utförs av våra godkända plastreparatörer. Eventuella reparationer på AC-anläggningen utförs av auktoriserad reparatör. Vår personal på bilglas lagar stenskott och andra glasskador samt monterar allt inom bilglas. Däckverkstaden utför reparationer och montering av fälgar och däck samt fyrhjulsmätning hos en externa samarbetspartners.

Reservdelar

I samförstånd med försäkringsbolagen, monterar vi nya original reservdelar, och begagnade original reservdelar så långt det är möjligt. Vi använder begagnade original delar lika mycket för att spara på miljön som för att hålla nere den totala kostnaden.

Lackering

När alla skador är åtgärdade lämnas bilen till lackeringen för maskering, slipning, grundmålning, slipning av grund, baslack och topplackering. När en detalj/bil ska lackeras utförs det 15-20 moment på varje objekt i lackverkstaden.

Montering

Efter lackeringen går bilen till en skadereparatör som slutmonterar alla reparerade och nya detaljer på bilen, som exempelvis lister, strålkastare, skärmar och luckor. Diagnostest och provkörning.

Slutkontroll

När bilen är klar utför vi vår egen kvalitetskontroll. Vi kontrollerar också att allt är utfört enligt biltillverkarens rekommendationer. Vi kontaktar dig för att meddela att bilen är klar att hämta.

Välkomna till oss!